Türkçe
TRY

Tektaş Yüzükler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Bütün genç kızların büyülü rüyası olan evlilik teklifi, unutulmaz bir an yaşamanıza sebep olan en özel gün. Peki bu özel günde sevdiğiniz kişi size doğru yüzüğü alabilecek mi dersiniz? Sevginin, saygının, aşkın ve sadakatin getirmiş olduğu bu büyülü yolda evliliğe giden ilk adım olan evlilik teklifi şüphesiz kızlarımız için çok önemli. Her zaman hayalini kurduğunuz bugün için unutulmaz detaylara ve süprizlere hazır olmayı hangi genç kız istemez ki?

Tektaş yüzükler hakkında kızlarımız ve erkeklerimiz ne kadar doğru bilgilere sahipler? Bu yazımızda sizlere tektaş yüzükler hakkında bilmeniz gereken detayları paylaşıyor olacağız. Evlilik teklifini erkeklerimiz edeceğinden dolayı bu yazımız onlarıda ilgilendiriyor elbette. Bu konuda bilinçli olmak, bilgili olmak ve sevdiğiniz insanı mutlu etmek için bu bilgilere yüzük almadan önce ihtiyacınız olacak. Aslında sevdiğiniz insanı ne kadar iyi tanırsanız bu işi de kolayca çözebilirsiniz. Birlikte olduğunuz süre zarfı içinde evlilik veya yüzük konuları illaki geçmiştir. Bizden öğrenmiş olduğunuz bilgiler ile de kolayca bu işin üstesinden geleceksiniz. Gelelim bilmeniz gereken konu başlıklarına;

 1. Yüzük ve Parmak Ölçüsü

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu yazımız erkekleri de ilgilendiriyor. Büyülü teklifi etmeden önce mutlaka gelin kızımızın sağ yüzük parmağının ölçüsünü bilmesi gerekiyor. Evlilik teklifi esnasında her şey harika giderken yüzüğün parmağa dar veya bol gelmesi hiç yaşanmasını istemeyeceğimiz bir durum. Eminiz ki sizde istemezsiniz. Bu yüzden çaktırmadan bir şekilde bunu öğrenmeniz ve ona göre bir yüzük modeli tercih etmeniz gerekiyor. Tektaş yüzükler hakkında kuyumcular kendi bilgilerini sizlerle paylaşıyor olacaktır muhakkak, fakat sizin gelin kızımızın ne istediğini biliyor olmanız daha önemli. Yüzük ve parmak ölçüleri yüzük ölçerler sayesinde basitçe de alınabilir. Ama bunu kendisinin yapmasını istemeyin ve süprizi bozmayın. Unutmayın bunu çaktırmadan bir şekilde öğrenmeniz gerek. Yüzük parmağının ölçüsünü öğrendikten sonra gerisi en hassas nokta ile karşılaşacağınız bir durum.

 2. Tektaş Yüzük Çeşidi

Eylül Alyans olarak sizlerin mutluluğu bizim öncelikli hedefimiz. Bazı çiftlerimiz birlikte yüzük bakmaya gidebiliyorlar. Bunun en büyük sebebi ise sonrasından gelin kızımızın istemediği veya beğenmediği bir yüzük modeli ile karşılaşmak istememesi. Bundan dolayı genellikle çiftlerimiz birlikte gidip beğenip hem bilgi alıyorlar hem de bütçelerine uygun beğendikleri bir model ile anlaşmış oluyorlar. Ama ben sevgilimi çok iyi tanırım diyorsanız bırakın büyük süprizi gelin kızımız yaşasın. Tektaş ürün modellerinde çeşitler ve modeller oldukça çok diyebiliriz. Önemli olan sizi hangi tarzda ki modelleri tercih ettiğiniz.

*Yüzük montürü ve halka şekli

Taşı tutan kısıma verdiğimiz ad montür diye geçmektedir. Yüzük montürlerinde genellikle 4 veya 6 tırnak görebilmeniz mümkün. Tercih ettiğiniz yüzük modelinde taş daha fazla ön planda yer alıyor ise montürler ince ve fazla tırnaklı olabilmektedir. Ama taşın ön planda olmasını istemiyor da olabilirsiniz. Böyle bir durumda taş ikinci planda kalacağından dolayı kalın montürlü bir ürün olacaktır. Tektaş yüzükler nasıl ki taş konusunda farklılık gösteriyor, halka şeklinde de farklılık gösteriyor elbet. Parmak uzunluğuna ve inceliğine göre bir bir model seçmeniz daha uygun olacaktır. Parmaklarınız kısa ve kalın ise geniş halkalı bir yüzük almanızı önermiyoruz. Daha ince halkalı modeller parmağınızda daha zarif bir görünü verecektir.

3. Tektaş Yüzükler İçin Renk Seçenekleri

Eylül Alyans olarak tektaş model ürünlerimiz de her zevke hitap edecek model çeşitlerimiz bulunmaktadır. Model çeşitlerimize uygun farklı renk seçenekleri de mevcut. Hem yüzük rengi hem de halka renginde uyum ve çeşitlilik sağlıyoruz. Burda ki asıl önemli olan nokta sizin hangi renk tektaş modeli sevdiğiniz. Gümüş rengi, altın rengi, rose gibi renkler ile modellerimiz de şıklığı yakalayabilirsiniz.

4. Tektaş Yüzükler İçin Kesim Türleri

Tektaş yüzükler rengiyle,tasarımıyla ve kesim türleriyle birbirleri içinde özelleşmiş durumdadır. Evlilik yakın ve çiftiniz ile birlikte yüzük beğenip almak istiyorsunuz. Gittiğiniz yerlerde göreceksiniz ki hangi kuyumcuya giderseniz gidin bir sürü farklı çeşit tektaş görebilmeniz mümkün. Rengi ve tasarımları ile her zevke hitap eden tektaş yüzükler her kadının vazgeçilmezi. Tektaş yüzükler kesim ve şekillerine göre aldığı isimler de değişmektedir. Yuvarlak kesim tektaş modelleri, prenses kesim tektaş modelleri, baget kesim tektaş modelleri, oval kesim tektaş modelleri, zümrüt kesim tektaş modelleri, damla kesim tektaş modelleri, kalp kesim tektaş modelleri, markiz kesim tektaş modelleri gibi kendi aralarında ayrışmaktadırlar.

5. Tektaş Yüzükler İçin Karat Seçimi

Gelelim en can alıcı noktaya. Tektaş yüzüklerinde bir başka en önemli değinmemiz gereken konu ise şüphesiz karat seçimidir. Karat, yüzüğün taşının ağırlığını ve büyüklüğünü etkileyen en önemli faktördür. Yani bir tektaş sahibi olmak istiyorsanız dikkat edeceğiniz şeylerin başında yüzüğün karatı, berraklığı, rengi ve kesimidir. Bunlara karar verdikten sonra gerisi satın almaya kalıyor. Tektaş yüzüklerin karatları 0.05 den başlamaktadır. Bu boyutlar 0.10, 0.20, 0.25, 0.30, 0.40, 0.50 .. 1.00, 1.25, 1.50, 1.75, 2, 3 ve 4 karat diye devam etmektedir.

Tektaş yüzük modelleri arasında nasıl ki kesimi ve rengi fiyat değişikliğine sebep oluyor ise karat büyüklüğü de tektaşın fiyatını etkilemektedir. Lekeli ve lekesiz pırlanta ürünlerinde de satış konusunda fiyat farkı bulunmaktadır. Tabiki bu lekeler gözle görülebilir lekeler değillerdir. Tektaş yüzükler de seçim yapacağınız vakit iki noktaya dikkat etmenizi öneriyoruz; taşın büyüklüğü ve ağırlığı. Bu iki kavram çok karıştırılmaktadır ve yanlış bir algıya sebebiyet vermektedir. Tektaş model ürünlerinde taşın büyüklüğü ve ağırlığı aynı ifadeyi taşımazlar. Size aktardığımız bu bilgiler sayesinde sevdiğinizi mutlu etmek çok kolay.