Türkçe
TRY

Tektaş Modellerinde Yüzük Seçimi Nasıl Olmalıdır?

 

Tektaş dendiği zaman şüphesiz ilk akla gelen evlilik teklifidir. Her genç kızın sevdiği kişi tarafından beklediği o büyülü an! Aşkla, sevgiyle, güven ve sadakat ile inşa ettiğiniz bu emek dolu yolda kavuşmanıza bir adım kalmış olan o güzel gün! Seven sevdiğine sevdiğini söylemekten çekinmesin diyoruz ve yazımıza sizin için devam ediyoruz. Eylül Alyans olarak bu yazımızda gümüş klasik tektaş modelleri ve fiyatları hakkında sizlere bilgi paylaşımında bulunuyor olacağız. Bunun öncesinde tektaş yüzük seçimlerinde nelere dikkat etmeliyiz biraz onlardan bahsedelim;

Tektaş yüzük konusunda kadınların en çok ilgisini şüphesiz ki yüzüğün rengi ve taşın büyüklüğü çekiyor. Fakat bunun öncesinde bilinçli bir alışveriş yapmak istiyorsanız, sizin için hazırladığımız bu yazımızı dikkatli bir şekilde okuyarak keyifli bir alışveriş gerçekleştirebilirsiniz.

Yüzüğün Modeli

Tektaş yüzükler çeşitlilik bakımından oldukça fazla ürün modeline sahip yüzüklerdir. Kesimi, duruşu, rengi ve taşı ile birçok yüzük modelinden bağımsız ve özel olarak üretilmektedir. Gerçek tektaş pırlanta yüzükleri herkesin bütçesine uygunluk göstermeyebilir. Bu sebepten dolayı 925 ayar gümüş modellerimiz ile çeşitlilik yaratmaya ve her bütçeye uygun olan fiyatları sizler için sunmaya çalışıyoruz. Her gelin adayımızın zevki bir olmadığından dolayı her zevke hitap edebilecek tarzda ürün modelleri üretmeye çalışıyoruz. Birbirinden farklı tasarımı ve güzelliği karşısında insanı hayran bırakan tektaş yüzüklerimiz kendi içinde modellere ayrılmaktadır. Bunlara örnek verecek olursak;

·         Gümüş Tektaş Klasik Modelleri

·         Gümüş Baget Tektaş Modelleri

·         Yıldız Serisi Tektaş Baget Modelleri

Eylül Alyans olarak bu 3 başlık altında ürün modellerimiz bulunmaktadır. Her biri özel tasarım olan tektaş pırlanta görünümlü 925 ayar yüzüklerimiz evlilik teklifi için tercih edebileceğiniz ürünlerdir.

Bazı damat adaylarımız tektaş yüzük konusunda oldukça kararsızlık yaşayabiliyorlar. Gelin adaylarımız kadar yüzük konusunda bilgili olmadıkları için genellikle satın alacağı firma yetkililerinden yardım alıyorlar veya bilir kişi ile alışverişi yapmayı tercih ediyorlar. Hal böyle olunca gelin adaylarımızın zevkine uymayan modelleri de tercih etme olasılıkları artıyor. Burada damat adayları ne yapmalı? Tabiki de sevdiği kişiyi öncelikle iyi tanıyor olmalı. Gündelik hayatta sadeliğe mi yoksa gösterişe mi önem veriyor buna dikkat etmelisiniz. Bazı detaylar bu gibi durumlarda size çok lazım olabilir. Sevdiğiniz kadının günlük yaşamda ve özel günlerde ne tarz giyinip, hangi aksesuarları taktığına dikkat edin. Eğer gösterişli ve taşlı aksesuarları yoğun bir şekilde kullanan biri ise gösterişli ve kendini belli eden bir tektaş modeli tercih etmeniz gerekebilir. Ama sadeliğe önem veren, taktığı aksesuarlar dahi ön planda olmayan parçaları tercih eden biri ise, biraz daha sade modelleri tercih edebilirsiniz. Gümüş tektaş klasik modelleri ürün modellerimiz arasından tercih yapmak bu gibi durumda doğru bir tercih olacaktır.

Yüzüğün Rengi

Tektaş model ürününe karar verdikten sonra ki bir diğer karar verilmesi gereken aşama ise tektaş yüzüğünün rengidir. Genellikle beyaz altın gümüş renkleri tercih edilse de bazı gelin adaylarımız rose kaplama ürün modellerimizi veya altın kaplama ürün modellerimizi tercih edebiliyorlar. Her renge uygun modellerimiz bulunmaktadır. Hangi rengi tercih ederseniz edin yüzüğünüzün değerinde kalite açısından hiçbir farklılık söz konusu değildir. 925 ayar gerçek gümüş olan ürün modellerimize farklı işlemler uygulanmamaktadır.

Yüzüğün Taşı

Yüzüğün taşı, yani ortasında bulunan pırlantaya verdiğimiz bir diğer adıyla yüzüğün karatı. Karat pırlantanın büyüklüğünü belirlemektedir. Haliyle karatın yüksekliği arttıkça maliyeti de artış göstermektedir. Yüzük alırken karatını sorduğunuz zaman genellikle hassas terazi ile yüzüğü tarttıklarına denk gelebilirsiniz. Bunun sonucunda ise hesaplama yaparak yüzüğün fiyatını söylemektedirler.

Yüzüğün Fiyatı

Sıralamış olduğumuz bu bütün başlıklar aslında yüzüğün fiyatını belirlemektedir. Tektaş model ürünlerinde birden fazla değişkenlik söz konusu olduğu için ani fiyat iniş ve çıkışları söz konusu olabilmektedir. Yüzüğün karatı, yüzüğün kesimi, yüzüğün çemberi, yüzüğün tasarımı, yüzüğün işlemesi, yüzüğün rengi gibi durumlar tektaş yüzüklerinin fiyatını aşağıya veya yukarıya çekebilmektedir. Gümüş klasik tektaş modelleri ise uygun fiyat avantajları ile parmağınıza kavuşmayı bekliyor.

Yüzük Seçiminde 4C Kuralı Nedir?

Sizler için sıralamış olduğumuz bu maddeleri bir başlık altında toplamak istedik. Akılda kalıcı olması açısından tektaş yüzük alacağınız zaman bu 4C kuralına dikkat edebilirsiniz. Peki nedir bu 4C kuralı? Tektaş yüzük seçiminde genellikle oldukça adı geçen bu 4C kuralı ile istediğiniz yüzüğe kavuşabilirsiniz. İngilizce kelimelerden oluştuğu için 4C olarak adı anılıyor. Türkçe karşılığı ile yazacak olursak;

·         Kesim (Cut),

·         Renk (Color),

·         Berraklık (Clarity),

·         Karat (Carat)

Gördüğünüz üzere 4C kuralı bu şekilde sıralanmaktadır. Akılda kalıcı olmasıyla size oldukça yararlı olacağını düşündüğümüzden dolayı bu bilgiyi aktarmak istedik. Yukarıda da bahsettiğimiz konu başlıklarını unutmamak adına, tektaş yüzük modeli tercih edeceğiniz zaman nelere dikkat etmeniz gerektiğinde 4C kuralını gözünüzün önüne getirebilir ve sırayla dikkat edebilirsiniz. Bu 4 adımı uyguladıktan sonra sizde göreceksiniz ki yüzüğünüzü parmağınıza taktıktan sonra bir daha asla çıkarmak istemeyeceksiniz. Herkes bu 4C kuralını bilebilir mi? Sanmıyoruz. Bir yüzük almaya gittiğinizde dolandırılmaktan, bilgisiz ve tecrübesiz olmak mı iyidir yoksa bu bilgiler ile mutlu bir alışveriş yapabilmek mi? Bilenleri sizde kendi öğrendikleriniz ile şaşırtmayı deneyebilirsiniz. Gümüş klasik tektaş modelleri için bizi ziyaret etmeyi unutmayın. Sevgiyle kalın.