Türkçe
TRY

Söz Yüzüğü Hangi Ele Takılır?

Söz yüzüğü çiftlerin birbirlerine verdikleri sözün sembolik bir anlamı olarak kullanılır. Kimi zamanda belirli törenlerde kimi zaman ise çiftlerin kendi aralarında taktıkları söz yüzükleri farklı tasarım içerikleri ile hazırlanarak sizlere sunulur. Çiftlerin beğenilerine hitap eden söz yüzüğü modelleri arasından tercih yaparak satın alınabilir.

Söz yüzüğü takarken akla gelen sorular arasında ise söz yüzüğünün hangi parmağa takıldığı sık sık ortaya çıkar. Birçok çift evlilik yollarında adımlarını atarken söz ve nişanı beraber yapmaya da karar verebilir. Bu durumda tek bir yüzük alımına yer açılır. Tek söz ya da söz ve nişanın beraber yapıldığı merasimlerde de yüzük her daim sağ el yüzük parmağına takılır. Söz yüzüğü kadın erkek fark etmeksizin sağ ele takılır. Evlilik ile beraber ise alyanslar sol ele takılır.

Söz yüzüğü alımında kimi zaman alyans modellerine yer verilirken kimi zaman ise tek taş yüzükler tercih edilebiliyor. Çiftlerin kendi aralarında beğenilerine hitap eden seçimlere yer açarak tercihlerini ise genel olarak her iki tarafında beğenisini kazanan tercih olmalıdır.

 

Söz Yüzüğü Modelleri Arasında Seçim Nasıl Yapılır?

Söz yüzükleri evlilik yolunda atılan ilk adımın en önemli sembolleridir. Genel olarak çiftler arasında takılan söz yüzükleri değişen modeller ile satışa sunulur. Söz yüzüğü model seçimlerinde farklı madenlerden yararlanılabilmektedir. Altın, gümüş ya da çelik olarak üretimi yapılan söz yüzükleri içinden tercihinizi yaparken partnerinizin de beğenisini kazanan seçimler içinde seçim yapmanız önemlidir.

Çiftlerin günlük hayatlarında sürekli olarak kullanacakları söz yüzükleri günlük yaşam kombinleri ile uyumlu olması durumunda rahat bir kullanım sunacaktır. Bunun yanı sıra maden seçimi de tasarımı kadar önemlidir. Kimi çiftler altın seçimlerinden yana tercihlerini kullanırken kimi çiftler ise seçimlerini gümüş madeninden yana kullanılır.

Yüzük seçimlerini yaparken sadece tasarım detayları değil aynı zamanda yüzüğün günlük kullanım için uygun olup olması da önemlidir. Günlük kullanımda parmağı rahatsız eden, birçok yere takılabilecek olan yüzükler kullanımda sorun yaşanmasına sebep olur.

Söz yüzüklerinde değişen tasarım detaylarının yanı sıra erkek ve kadın yüzükleri aynı tasarıma sahip olarak hazırlanır. Birebir aynı model seçimlerine sahip olarak tasarlanan söz yüzüklerinin yanı sıra bazı tasarımlarda ise kadın yüzükleri daha şık ve gösterişli olarak hazırlanabilir. 

Aynı model ile üretimi yapılmasına karşın kadın yüzüklerinde taş ya da simli uygulama detayları görülebiliyor. Bu ise özellikle klasik ya da gösterişli tasarımlardan hoşlanan kadınlar için ideal bir seçim olurken erkekler ise aynı tasarımın sade olan modelini kullanmanın da avantajını elde eder. Söz yüzüklerinde stilinize uygun özellikleri sunan, beğeninize hitap eden, günlük kullanım için uygun olan seçimleri tercih ederek satın alabilirsiniz.

Söz Yüzüğü Nedir? Söz Yüzüğünün Bir Anlamı Var mı?

Söz yüzüğü genellikle çiftlerin kendi aralarında sevgililik dönemlerinde taktıkları yüzüklerdir. Bununla beraber özel ve anlamlı törenlerde de çiftler bağlılıklarını resmiyete dökmek için söz yüzüklerinden yararlanır.

Söz yüzüğü genel anlamı ile bağlılık ve sadakatin simgesi olarak bilinir. Çiftlerin birlikte bir yola çıktığının sinyalini onları tanıyan tanımayan herkese ilan ettikleri bir sembol olup sıklıkla tercih edilir. Farklı model seçenekleri ile hazırlanan söz yüzüğü evlilik yolunda ilk adımın atılması için çiftlerin birbirlerine verdikleri sözü de hatırlatan bir aksesuardır.

Tasarım Söz Yüzükleri Seçmenin Avantajları Nelerdir?

Söz yüzükleri modaya uyumlu olabilecek şekilde üretilir ve sizlere sunulur. Birçok farklı türü olan söz yüzük modellerinin farklı stillere ve beğenilere sahip olan kişiler tarafından yoğun bir ilgi görmesi söz konusudur. Söz yüzüğü alım işlemlerinde seri üretime sahip olan modelleri tercih etmenin yanı sıra özel tasarıma sahip olan tercihlere de yer açabilirsiniz.

Sadece sevdiğiniz ve sizin için tasarlanan söz yüzüğü seçiminden yararlanarak farklı ve kimsede olmayan bir çift yüzüğüne sahip olmanız mümkün olur. Tasarım söz yüzüğü modelleri arasından seçim yaparak farklı bir tercihi belirlemeniz sağlanırken aynı zamanda sözlünüz ile aynı beğenide buluşabilmenin de avantajını elde edebilirsiniz. Bu tasarımlarda da farklı maden türlerinden yararlanılabilmektedir. Seçim sırasında genel giyim stilinizi göz önünde bulundurmanız yeterlidir. Böylelikle bir ömür boyu kullanabileceğiniz özel ve şık takılara sahip olabilirsiniz.