Türkçe
TRY

Nişan Yüzüğü Seçiminde Bilmeniz Gereken Önemli Detaylar

 

Eski zamanlara kadar dayanmış olan alyans kültürü zaman aşımında güzelliklerle karşımıza çıkıyor. Osmanlı zamanlarını ve tarihi az çok bilen bir kişi iseniz, tarihimizde özel parçaların, takıların, mücevherlerin ve altınların ne kadar özel parçalar olduğunu bilirsiniz. Eski zamanlarda hem Osmanlı kültüründe hemde Arap kültüründe alyans diye günümüzde adlandırdığımız parçalar zenginliğin ve ihtişamın göstergesi olarak görülüyordu. Büyük taşlı ve gösterişli modeller o zamanlar da oldukça popülerdi. Günümüzde ise bu popülerlik hala devam etmektedir.

Nişan yüzüğü modelleri aslında söz günü ve düğün sırasında takılan yüzük modelleri arasında da yer almaktadır. Alyans diye tabir ettiğimiz yüzük modelleri kendi içinde farklılaşabilmektedir. Ona göre de çiftlerimizin hangi özel günde tercih edeceğine göre satışı yapılmaktadır. Birçok kuyumcuda farklı modeller ile karşılaşabilirsiniz. Önemli olan sizin zevkiniz ve çiftiniz ile birlikte aynı ortak kararı verebilmeniz. Bazı damat adayları yüzük konusunda katı olabiliyorlar. Hatta bazı erkeklerimiz yüzük bile takmak istemiyorlar. Bu gibi durumlarda önlemi dövme yaptırarak bulan çiftlerimiz de var. Tabi bu durum sadece bir örnek. En katı erkek bile nişan yüzüğü modellerimizi gördükten sonra bize karşı koyamayacağını düşünecek kadar iddialıyız.

Gelelim konumuzun önemli detaylarına. Nişan yüzüğü modelleri tercih edecek olan çiftlerimiz, özellikle sevgili gelin adayı kızlarımız bu konuda çok fazla endişeli ve stres içinde olabiliyorlar. Oysa buna hiç gerek yok! Alışveriş sizden korksun, siz alışverişten korkmayın. Seçeceğiniz ürün sıradan bir halka olmayacak, bu yüzden bu telaş, biliyoruz! Aşkınızı simgeleyecek olan bu nişan yüzüğü modellerimiz konusunda sizler için verdiğimiz detaylardan sonra, yüzünüzün güleceğine eminiz.

Sevdiğiniz adam evlilik teklifi ettiği zaman ne yazikki teş taş pırlantınızı kendinizin seçme olasılığı pek söz konusu olmuyor. Birlikte gidip alan çiftlerimizde var elbet. Fakat sürpriz yapan erkeklerimiz için durum değişiyor. Tek taşınızı seçme gibi bir olanağınız yokken kendi nişan yüzüğünüzü kendiniz seçebileceksiniz, bunun düşüncesi belki sizi rahatlatmaya yardımcı olabilir. Kendi zevkinizi bir ömür boyu parmağınızda taşıyacaksınız. Ne kadar çok aileler söz hakkı alıp fikirlerini belirtseler de siz yine de kendi bildiğinizi okuyacaksınız ve istediğiniz modeli almak isteyeceksiniz. Söz kesimi ile nişan törenini birlikte yapan çiftlerimiz için değişen hiç bir durum yok. Birlikte yapıldığı zaman da almış olduğunuz yüzüğü ömür boyu takabilirsiniz. Her özel gün için ayrı yüzük almanıza gerek yok. Çünkü söz günü, sözler veriliyor, parmaklara yüzük takılıyor ve o kurdele kesiliyor. Evlendikten sonra sadece yüzüğü sol elinizin yüzük parmağınıza geçirip kullanmaya devam edebilirsiniz.

Nişan yüzüğü modelleri arasında envai çeşit ürünler bulunmaktadır. Dediğimiz gibi tek karıştırılan durum söz yüzüğü ile nişan yüzüğü arasında ki fark oluyor. Bu tamamen kişisel sebepler ile değişkenlik gösteren bir durumdur. Tek taş pırlanta nasıl bir kere takılıyor ise nişan yüzüğü de bir kez takılır ve ömür boyu kullanabilirsiniz. Nişan yüzüğü modellerimiz arasında gelin adaylarımız ve damat adaylarımız için her zevke hitap edebilecek ürün modellerimiz bulunmaktadır. Eylül Alyans olarak ürünlerimiz 925 ayar gerçek gümüştür. Nişan yüzüğü seçimine örnek olarak;

  • Rose kaplama ürün modelleri
  • Taş eklemeli beyaz altın kaplama ürün modelleri
  • Altın kaplama ürün modelleri
  • İşlemeli ürün modelleri
  • İnce kesim nişan yüzüğü modelleri
  • Geniş kesim nişan yüzüğü modelleri
  • Özel isim tasarımlı nişan yüzüğü modelleri
  • Tamtur nişan yüzüğü modelleri

Yukarıda nişan yüzüğü modelleri için alabileceğiniz ürün başlıkları bulunmaktadır. Tercih edeceğiniz ürün modelinin daha önceden parmak ölçüsünün alınmış olmasına dikkat edin. Parmağınıza takacağınız yüzüğünüzün ne çok dar ne de çok bol olmasına dikkat edin. Parmak ölçüsü yüzüğe göre ayarlanıp, parmağınız ile buluştuğu zaman aşk yaşacağınıza eminiz. Hatta parmağınızdan hiç bir zaman çıkarmak bile istemeyecekseniz. Bazı değerli müşterilerimiz çıkarıp sonrasında koyduğu yeri unutabiliyorlar. Veyahut çıkarıp kaybedip daha sonrasında hiç bulamayabiliyorlar. Bazı gelin adayı kızlarımız temizlik yaparken, ev işi yaparken, yemek yaparken yüzüklerini çıkartmak istiyorlar. Çıkardıktan sonra bizim size tavsiyemiz, rastgele bir yere koymaktansa Eylül Alyans olarak bizlerin size takdim etmiş olduğu özel koruma kutularında muhafaza etmeniz. Böylelikle nişan yüzüğünüzü kaybetmemiş olursunuz.

Nişan yüzüğü modelleri günlük kullanıma da uygun ürünlerdir. Bazı çiftlerimiz gösterişi sevdiği için ihtişamlı ve geniş kesim ürünleri tercih edebiliyorlar. Siz zevkinize göre hangi model ürününü seçmiş olursanız olsun, unutmayın ki bir önür boyu parmağınızdan çıkarmanıza gerek kalmayacak. Özellikle altın kaplama ve beyaz kaplama model ürünlerimizi çok rahatlıkla kıyafetleriniz ile kombinleyebilirsiniz. İster günlük giyinin, ister çok şık bir yemeğe davetli olun, her an her zaman nişan yüzüğünüzü takabilirsiniz. Güzelliğinize güzellik katacak olan ürün modelimizi neden çıkarmak isteyesiniz ki? Herkesin gözünü büyülemek varken, gözleri üzerinize çekmek varken hangi kızımız yüzüğünü çıkartmak ister? Bence çıkartmak istemeyeceksiniz.

Değişen ürün modellerimiz her sene özel tasarımlar ile sizlerle buluşuyor. Yeniliğe yenilik katan ve kaliteli alışverişin adresi olan Eylül Alyans web sitesini ve nişan yüzüğü ürün modellerini ziyaret etmeyi unutmayın. Sevgiyle kalın.