Türkçe
TRY

Nazar Boncuğu Hikayesi ve Kolye Modelleri

 

Nazar boncuklu olan her şeyi çok sever ve kullanmaya da bayılırız. Sizlerin de muhakkak evinizin bir köşesinde nazar boncuklu bir eşya bulunduğu dönem olmuştur. Bunun asıl amacı hane ve hane içindekileri kem gözlerden korumak adına yapılan ve inanılan bir inanca bağlı olmasıdır. Nazar boncuğu kolye modellerimizden bahsetmeden önce biraz nazar boncuğunun geçmişini sizler ile paylaşmak istiyoruz. Kullandığınız bu özel parçanın hikayesini ve anlamını bilmek sizde isteyeceksiniz.

Birçok kültürde ve dini inançlarda göz figürü insanı kötülüklerden, kem gözlerden korumak için kullanılan bir aksesuardır. Eski Mısır zamanlarında Horos’un gözü diye anılmaktaydı. Musevilikte, hristiyanlıkta, budizm de, müslüman toplumlarda  nazar boncuğu haneyi ve ve kişileri koruduğu inancı ile birçok eve girebilmeyi başarmış tek parçadır. İsabet-I Ayn olarakta eski zaman dilinde adı anılmıştır. Orta Asya kökenine dayanan nazar boncuğunun Atilla Han zamanı devrinde anılan ismi ise; muncuk,moncok,monşak gibi isimlere dayanmaktadır.

Nazar boncuğu o kadar eski bir tarihe dayanıyor ki, yapılan araştırmalara göre M.Ö.3300’lü yıllarda Suriye sınırlarına ait olan Tell Brak’ta yapılmış olan kazı çalışmaları sonrasında bile nazar boncuğu bulunmuştur. Tabi şuan kullandığımız nazar boncuklarına benzemeyecek kadar farklı görüntüleri mevcutmuş. Zaman aşımıyla beraber Orta Asya’da yayılmış olan ve ticaret haline dönüşmesiyle birlikte tüm dünyaya yayılmıştır.

Günümüz zamanında nazar boncuğu hakkında ki bilgilere değinecek olursak; öncelikle nazar boncuğunu bilmeyen ve evine sokmayan Türkiye'de kalmamıştır diye düşünüyoruz. Cennet vatanımızı ziyaret etmeye gelen turist vatandaşlar ise muhakkak nazar boncuklu takı ve aksesuarlardan almadan ülkelerine dönmüyorlar. Zamandaki kültürel geçmişi ve üzerine kurulmuş olan dinsel inanışları ile çok eski zamanlardan günümüze kadar gelmeyi başarmış olan nazar boncuğunu nasıl hafife alabiliriz ki?

İsimlik Nazar Boncuklu Kolye Modelleri

Belki birçoğumuz gündelik hayatta kullandığımız ürünlerin geçmişini ve tarihini merak etmeden sadece görüntü güzellikleri için onları kullanıyoruz. Bu yüzden sizlere kolye modellerimizden bahsetmeden önce nazar boncuğunun kısa bir özgeçmişini anlatmak istedik. Siz daha sonra eğer merak ettiyseniz daha detaylı araştırma yaparak bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz.

İsimlik nazar boncuklu kolye modellerimiz 925 ayar gerçek gümüştür. Ürün modellerimizin her biri farklı isimden oluşmaktadır ve tasarımları da sizin istek ve talebiniz doğrultusunda değişebilmektedir. Kolye  kavramı günümüze Fransızca olan ‘’collier’’ sözcüğünden bu günümüze gelmiştir. Birçok aksesuarın şekil ve görüntüsü değişerek günümüze geldiği aşikar. Antik Mısır zamanında ise kolye olarak gerdanlıklar ve gösterişli kolyeler tercih edilirdi.

Kolyenin asıl kullanım amacı günümüzde kadınların kendilerine şıklık katmak istemesidir. Bazı özel taşlı kolye modellerinin ise şifalı olduğu inancı da oldukça yaygındır. Örneğin; kehribar taşı. Kehribar taşının hastalar üzerinde iyileştirici bir etkisinin olduğu düşünülmektedir. Bazı taşların ise şifa dışında enerji, aşk, mutluluk gibi kavramları da taşıdığı söylenmektedir.

Nazar boncuklu kolye modellerimiz hem günlük kullanım için hem de özel günler için kullanabileceğiniz parçalarımız arasındadır. Her zevke hitap edebilecek bu ürün modellerimizi dilerseniz kendiniz için veya sevdiğiniz kişiyi mutlu etmek için de tercih edebilirsiniz.

Eylül Alyans olarak birçok kategoride ürün modellerimiz bulunmaktadır. Her yıl değişen modaya ev sahipliği yapan ürünlerimiz ile sizlere en iyi parçalarımızı sunmaya özen gösteriyoruz.

Nazar boncuklu kolye modellerimiz renk ve tasarımı ile müşterilerimizin oldukça ilgisini çekmektedir. Kendi isminizi boynunuzda taşımak isterseniz şüphesiz ki bu model ürünümüz adeta sizin için biçilmiş bir kaftan olacaktır. Kolye modellerimiz yazı tasarımı ve görselliği bakımından oldukça kibar bir görüntüye sahiptir. Boynunuzda taşırken asla rahatsız olmayacağınız bir zincire sahiptir. İnce zincir tasarımıyla boynunuzda adeta süzülen bir model düşünün. Sade şıklığı yakalayabilmek bu ürün modelimiz sayesinde oldukça mümkün. Nazar boncuklu kolye modellerimizde ne gibi isimler yer alıyor diye soracak olursanız;

Eylül, burcu, nilüfer, çağla, tuğçe, melis, ayşe, elmas, esra, aysun, cemile, elif, tuana vb. gibi isim modellerimiz bulunmaktadır. Hali hazırda bu ürün modellerimiz arasında isminiz yer almıyorsa bizimle iletişime geçerek kendi isminizi sipariş edebilirsiniz. Özel tasarım olarak her türlü isim çalışmalarımız mevcuttur. Renk tercihi olarak, her ürün modellerimizde olduğu gibi isimli nazar boncuklu kolye modellerimizde de istediğiniz renkte seçim yapabilirsiniz.

Rose kaplama, altın kaplama, kişiye özel gümüş kaplama olan isimli nazar boncuklu kolyelerimiz dikkatli ve titiz kullanım sonucunda kararma yapmayacaktır. Peki tercihinizi neye göre yapmalısınız? Biz kadınlar aldığımız aksesuarlarımızı her an takmak isteriz. Gideceğimiz her yere elimizde olsa bütün takılarımızı takar öyle dışarı çıkarız. Ama ne yazık ki böyle bir şey mümkün olmuyor. Bazı parçalar vardır, sadece gündelik hayatta kullanabiliriz. Bazı parçalar vardır, sadece özel günlerde ve ağır akşam yemeklerinde kullanabiliriz. Bazı parçalar vardır, yazın en fresh kıyafetlerimizin kurtarıcı parçalarıdır.

Çeşitler ve modeller çok olunca insan hangisini ne zaman takacağını şaşırıyor doğrusu. Ama bir de öyle parçalar vardır ki, her zaman her yerde takıp kullanabilirsiniz. Nedir bu her zaman takıp kullanabileceğiniz ürünler? Biz kadınlar çok fazla tak çıkar yapmayı sevmeyiz. Kolyesi, bilekliği, küpesi derken uğraşmak zor da gelmiyor değil. Haklısın dediğinizi duyar gibiyim. Çok beğenerek severek bir aksesuar takısı alsak bile sürekli takabileceğimiz bir şey ararız. Aldığımız bir çok ürün ya dolapta unutulur ya da kaybedilir. Bu sebepten dolayı kadınlar alışverişini hep uzun vadeli düşünerek yaparlar. İsimli nazar boncuklu kolye modellerimiz ise tam olarak uzun süreli kullanabileceğiniz ve her an her yerde takabileceğiniz bir kolye modelidir. Nazar boncuk detayı ile giydiğiniz her giysiye uyum sağlayacaktır. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle, sevgiyle kalın.