Türkçe
TRY

Küpe Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

 

Kadınlarımızın günümüzde en çok tercih etmiş olduğu aksesuarların başında küpeler geliyor. Çok eski zamanlara dayanan küpeler günümüzde şekil ve çeşit değiştirerek modanın kalbinde adeta yer tutmuş durumdadır. Küpeler diğer aksesur çeşitlerine baktığımız da farklılık göstermektedir. Neden diye soracak olursanız; direk tenimize temas eden bir aksesur çeşididir.

Kolye, bileklik, saat, yüzük gibi aksesurlar arasından küpe, direk ten içine temas etmesi nedeniyle ayrışıyor diyebiliriz. Direk ten ile temas halinde olan bir aksesur parçası olduğu için kaliteli ürünler seçmeye de özen göstermeliyiz. Sonrasında tahriş ve alerjik gibi durumlar yaşamak istemiyorsanız, seçeceğiniz ürün konusunda hassas ve titiz davramanız gerekiyor. Nasıl ki, şık ve zarif bir elbise giydiğiniz zaman bir kolye veya bileklik elbisenizle tamamlanıyor ve şıklığınıza şıklık katıyor ise, seçmiş olduğunuz küpeler de güzelliğinize güzellik katacaktır.

Bir insan ile tanıştığımızda ilk suratı ile karşı karşıya kalırız. Dolayısıyla kadınlarımızın en çok bakımı ve güzelliği de suratlarına yaptığı malum. Kadının doğasında şıklık, zarafetlik ve asillik doğuştan bulunuyor demek çok doğru olacaktır. Kadının değdiği el ne olursa olsun arkasında hep güzellik bırakıyor. Kendisine değdiği el ise karşısındaki insanı etkilemeye değecek kıvamda. Unutmayalım ki çirkin kadın yoktur, bakımsız kadın vardır. Birbirinden güzel kadınlarımız için ise birbirinden narin, kibar ve özel parça küpe modellerimiz bulunmaktadır. Nasıl ki her model ürünümüz için her zevke hitap eden parçalarımız bulunuyor ise küpeler için de bulunmaktadır. Kendi zevkinize uygun olan model ürünlerimizi görmek ve satın almak için ise Eylül Alyans web sitemiz de ürünlerimizin görsel ve fiyat bilgilerini görebilirsiniz. Ama gelin öncelikle hangi küpe modellerini seçmeliyiz ve seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Bunlar hakkında bilgi sahibi olun.

Küpe Modelleri

Yukarıda ki yazımızda belirttiğimiz gibi, nasıl ki birçok model ürünümüz için özel tasarımlarımız ve her zevke uygun aksesur modellerimiz mevcut ise küpe modelleri için de aynı durum geçerlidir. Seçeceğiniz küpe modellerinde hangi renk istediğiniz de ayrı bir ayrıntı taşımaktadır. Bunun yanı sıra taşlı modeller, halkalı modeller, desen modeller, özel tasarım modeller gibi birçok çeşit bulunmaktadır. Eylül Alyans olarak gümüş küpeler konusunda şıklığı ve zarafeti yansıtığımız konusunda iddialıyız. Ürünlerimiz 925 ayar gerçek gümüştür. Alışveriş yapacağınız zaman herhangi bir tedirginlik yaşamadan güvenli bir alışveriş gerçekleştirebilirsiniz. Bizim tek hedefimiz Eylül Alyans olarak sizin yüzünüzdeki mutluluğun sebebi olabilmek. En iyi parçaları sizler için üretmeye her zaman devam edeceğiz. Hepimizin yüz hatları birbirinden farklı ve özel olduğu küpe modellerinin de yakıştığı yüz hatları farklı olabiliyor. Dolayısıyla kendi surat hatlarınıza uygun modeli tercih etmeniz gerekecektir.

Hangi Yüz Hattına Hangi Küpe

Kadınlarımızın doğasında yer alan kararsızlık diye bir gerçek var. Yok diye inkar etmeyin, muhakkak ki var. Bu kararsızlık neticesinde bazen kadınlarımız yanlış kararlar vererek istemeden kendilerine uygun olmayan parçalar satın alabiliyorlar. Oysa ki acele etmeden sakince ve net bir bilgi ile seçim yapıyor olsanız bu durum ile karşı karşıya kalmayacaksınız. Kendimizi ne kadar tanıyoruz? Bedenimize ne kadar hakimiz? Yüz hatlarımıza en uygun olan makyajı yapıyor muyuz? Peki ya yüz hatlarımıza uygun olan aksesurları tercih ediyor muyuz? Nasıl ki ayak numaramıza uygun olarak bir ayakkabı tercih ediyoruz, yüz hatlarımıza uygun olarakta aksesur tercihinde bulunmayız. Peki yüz hattınıza uygun olan küpeyi nasıl anlarsınız?

Eğer ki yuvarlak ve yüz hattına sahipseniz, damla model veyahut avize model ürünlerini tercih edebilirsiniz. Yuvarlak suratlı olan kadınlarımızda gayet estetik bir görüntü sağlamaya yardımcı olacaktır. Eğer oval bir yüz hattına sahipseniz, çok şanslısınız diyebiliriz. Çünkü bu yüz hattına sahip kadınlarımız kulaklarına hangi küpe modellerini tercih ederlerse etsinler, hepsi yakışacaktır. Sırf bu yüzden oval yüz hattına sahip kadınlarımızı kıskandığınızı hisseder gibiyiz. Ama kıskanacak bir şey yok. Yüz hattınıza uygun modeli tercih ettikten sonra içiniz rahat olsun. Kare yüz hatlarına sahip olan kadınlarımız ise, halka modeller ve yuvarlak modelleri daha çok tercih edebilirler. Dengeli ve estetik bir görüntü için muhakkak bu söylediklerimizi not alın.

Çene hatları dar olan kadınlarımız, sallantılı model ürünlerini tercih edebilirler. Bu şekilde çene hatlarına yuvarlak bir görünüm vermeye yardımcı olabilirler. Elmas kesim bir yüz hattına sahipseniz, sade küçük küpeler tercih etmenizi öneririz. Çünkü yüz hatlarınız keskin ve belirgin olduğundan dolayı abartılı ve büyük modeller sizde kaba durabilir. Ne kadar çok yüz hatlarınız belirgin ise tam tersi sade ve kibar modelleri tercih etmeniz gerekmektedir. Size yakışmayan modelleri takmak için kendinizi zorlamayın. En doğru şekilde bu bilgileri uygularsanız suratınızla uyumlu modeller tercih ettiğinizin sizde farkına varacaksınız.

Küpe Temizliği

Almış aldığınız ürüne göre küpe temizliği farklılık gösterebilir. Altın ise farklı bir yol, gümüş ise farklı, pırlanta ise farklı yolları bulunmaktadır. Çünkü bilmeden uygulayacağınız bir işlem ürününüze zarar verebilir. Bu yüzden evde basitçe 925 ayar gümüş küpeler için temizlik nasıl uygulanabilir?

Bunun cevabını paylaşıyor olacağız; tek ihtiyacımız olan şey karbonat ve ılık su. Bir alüminyum folyo bulundurmak bizim işimizi rahatça görecektir. Küçük bir kabın içine alüminyum folyo üzerine koyarak küpelerimizin batmasını bekleyelim. Sonrasında ise üzerine karbonat dökelim. Yaklaşık bir saat kadar beklettikten sonra temiz bir su ile durulayıp tekrar kullanabiliriz.