Türkçe
TRY

Kar Tanesi Kolye Modelinin Anlamı Nedir?

 

Kar tanesi kolye modelinin anlamını anlatmadan önce sizlere kısaca kolyenin tarihçesinden bahsetmek istiyoruz. Kolye gibi daha birçok aksesuar parçaları günümüze hep eski medeniyetlerden gelmektedir. Kolyenin ilk izleri Antik Mısır ve Mezopotamya tarihine kadar dayanmaktadır. Peki eski uygarlık zamanlarında insanlar kolyeleri nasıl yapıyordu? Çok eski zamanlarda insanlar hayvan tüylerinden ve kemiklerinden kolye yapmaktaydılar. Hatta hayvan dişlerini bile kullanmışlardır.

Zaman ilerledikçe bu ilkellik devrinde kullanılan parçalar yerini daha değerli taşlara bırakmıştır. Eski zamanlarda ki inanışa göre takılan kolyeler gücü temsil etmekteydi. Yani o zamanlar takılan kolyeler aslında bir araç işlevi görmüş diyebiliriz. Eski Antik Yunan zamanında ise yine bir diğer farklı güç göstergesi olarak altın ve gümüş kolyeler ön planda yer almıştır. Bu durum kadınların yanı sıra erkeklerin de en çok tercih ettiği aksesuar olmuştur. Çok tanrılı din inançlarının olduğu bölgelerde ise kolyeler tanrı elçisi olarak kabul görülen rahipler tarafından gücü temsil etmesi nedeniyle kullanılmaktaydı. Osmanlı zamanlarında kolyelerin daha fazla değerlenmesi ve saraylarda kadınların vazgeçilmez aksesuar parçası haline gelen gerdanlıklar günümüzde bazı müzelerde sergilenmektedir. Kökü eskilere kadar dayanan tarihe adını kazımış ve şekil değiştirerek günümüze kadar gelmiş olan bu özel aksesuarlar günümüz de güç göstergesi olmaktan kendini sıyırmış ve çok çeşitli kullanılabilecek bir takı haline dönüşmüştür.

Kar Tanesi Kolye Modeli

Eylül Alyans olarak her sene değişen modayı takip ediyor ve ayak uyduruyoruz. Ama bazı modellerimiz ne kadar yıl geçerse geçsin asla eskimeyecek güzellikte olduğundan dolayı klasik ama en çok beğenilen ürünlerimiz arasında yer alıyor. Buna örnek verecek olursak; kar tanesi kolye model ürünümüz iyi bir örnek olacaktır. Kar tanesi kolye model ürünümüz Eylül Alyans’ın eskimeyen en nadide parçaları arasında yer almaktadır. Bazı müşterilerimiz her sene en yeni ve en trend modelleri tercih ediyor olsa bile, bazı müşterilerimiz de klasik ama her sene talebi çok olan modellerimize yönebiliyorlar. Bu talepler doğrultusunda ürünlerimiz sizler sayesinde yıldız ürün olarak Eylül Alyans’ın gözde parçaları haline geliyorlar.

Kar tanesi kolye modelimiz, aksesuarlar arasında oldukça adını duyurmuş bir parçadır. Her yıl değişen ve yenilenen tasarımları ile alıcısını her zaman büyülemeyi başarmıştır. Kar tanesi bir tek kolye model ürünlerinde değil diğer takı aksesuar çeşitlerinde de kendini göstermektedir. Bileklik, küpe gibi takı aksesuarlarında da kar tanesi modelleri mevcuttur. Takım halinde alıp kombin şeklinde kullanabilir veya tek parça alıp sade bir şekilde kullanmayı da tercih edebilirsiniz.

Kar tanesi kolye modelleri her yaştan insanın kullanabileceği tarzda bir üründür. Kar tanesi görüntüsü ile insanın içini yumuşatacak bir kolye modelidir. Yıllarca trendlerini her zaman korumayı başarmış kolye modelleri arasında yer almıştır. İlk ortaya çıktığı zamanlar birçok insanın boynunda görebilmemiz mümkündü.

Kar tanelerinin bu kadar güzel ve özel olmalarının tek bir sebebi var. Biz söyleyince siz ne kadar inanırsınız bilemeyiz ama söyleyeceğimiz şey tamamen gerçek ve bilimsel. Kış aylarında kar yağmadan önce havayı hafif bir grilik kaplar ya hani, işte o zaman şu lafı söyleriz; hava kar topluyor. Havada toplanan o karlar yağdığı zaman gökyüzünden yere doğru tek bir tane şeklinde düşmektedir. Belki inanmayacaksınız ama her bir kar tanesi gökyüzünden tek halde düşmektedir. Kar tanelerinin bu kadar eşsiz olma sebebi işte bu yüzdendir. Her bir kar tanesi tek olduğundan dolayı kar tanesi kolyeleri bu kadar ünlenmiş ve popüler olmuştur. Popüler olduktan sonra birçok yerde satışa sunulmaya başlamıştır. Kar taneleri nasıl ki tek tek ayrı yer yüzüne iniyor, inen her bir kar tanesinin ise görünüm ve şekilleri de birbirinden farklıdır. On iki farklı tarzda yeryüzüne düştüğü bilimsel olarak söyleniyor. Adeta bir kristal görünümü veren kar taneleri tasarım ve işçilik konusunda da birçok modelden ayrılmaktadır. Kar tanesi kolye modelini kendinize alabilir veya sevdiklerinize hediye olarak tercih edebilirsiniz. Kolye modellerine dikkat ettiyseniz dikkatinizi çeken bir şey illaki olmuştur. Kar tanesinin görünümü altıgen şeklindedir.

Kar Tanesi Kolye Renkleri ve Fiyatları

Alacağınız kar tanesi kolye modelleri arasındaki renk çeşitlerinde eğer altın bir model düşünüyorsanız biraz cebinizi doldurmanız gerekebilir. Altın fiyatları gümüş ve beyaz altın fiyatlarına göre daha fazla artış göstermektedir. Altın seviyorsanız ve altın bir model ürünü beğendiyseniz birçok kuyumcuda rahatlıkla farklı çeşit ve görsellerde kar tanesi kolye modeline ait ürün bulabilirsiniz. Fakat düşündüğünüz model ürünü gümüş ise her kuyumcuda gümüş model bulamayabilirsiniz. Eylül Alyans olarak bütün modellerimiz 925 ayar gerçek gümüştür. Birinci sınıf işçilik ile özel tasarımlarımızla her zaman sizlerin yüzünü güldürmek ilk hedefimiz halindedir. Kar tanesi kolye model ürünlerimizde altın kaplama, beyaz gümüş ve rose kaplama gibi renk seçenekleri de mevcuttur. Uygun fiyat kalitesi ile her zaman sizleri düşündüğümüzü sizlere göstermek için çalışıyoruz. Kişiye özel ve farklı tasarım ürün modellerimiz için şimdi web sitemizi ziyaret edin. Sevgiyle kalın.