Türkçe
TRY

Gümüş Söz Yüzüğü İle Nişan ve Düğün Söz Yüzüğü Arasındaki Fark Nedir?

En çok karşılaştığımız sorulardan biri haline gelen bu sorunun cevabını siz değerli okurlarımızla paylaşmak istedik. Çiftlerimiz bu konuda oldukça merak içinde olabilirler. Merakınızı giderecek türden ayrıntılarıyla birlikte sizlere bilgilerimizi paylaşacağız. Birbirinden farklı gümüş söz yüzüğü modellerimiz ile nişan ve düğün yüzüğü model ürünlerimiz bulunmaktadır. Buradaki en önemli husus aslında sizin sevdiğiniz insan ile vereceğiniz ortak karara bağlı diyebiliriz. Öncelikle kendi zevkinize uygun parçayı belirlemek sonrasında ise hangi gün kullanacağınıza karar vermek en doğru adım olacaktır. Aslına bakacak olursak aralarında pekte bir fark yok diyebiliriz. Az önce de bahsettiğim gibi tamamen çiftlerin vereceği karara bağlı olarak değişen bir durum olabilir.

Nedenine gelecek olursak; gümüş söz yüzüğü genellikle kız isteme töreninde aileler arasında büyüklerin çiftlerimizin parmağına taktığı yüzük olarak yerini alıyor. Bu çift yüzüklerimizi tercih ederken genelde çiftlerimiz kendi zevklerine göre yüzük tercih edip söz günü geldiğinde ise aile büyüğü sevenlerin parmağına yüzüklerimizi takmış oluyor. Arasında çok fark olmamasının nedeni ise her birinin farklı törende de kullanılıyor oluşundan kaynaklı. Bazen kız tarafı sadece söz yaparken nişan töreni yapmayabilir. Bazen ise her iki tören yapılıyor veya sadece nişan töreninde kız isteme merasimi gerçekleşiyor. Çiftlerimizin ve aile büyüklerinin vermiş olduğu nihai karara göre tek bir gümüş söz yüzüğü aslında yeterli olacaktır. Ama bazı aileler ve çiftler her törende farklı yüzük takmak isteyebilirler. İşte böyle bir durumda  değişen tek fark yüzüklerin modelleri olacaktır. Çiftlerimizin bu konuda endişe etmesine hiç gerek yok. Söz veya nişan günü takmış olduğunuz yüzüğünüzü düğün günü de parmağınızda taşıyabilirsiniz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi tek bir gümüş yüzük modeli de tercih edebilirsiniz, her tören için ayrı model de tercih edebilirsiniz.

Gümüş Söz Yüzüğü Hangi Renk Olmalı?

Akılları karıştıran ve çiftlerimizi kararsız bırakan bir soruyu daha cevaplamaya geldik. Gümüş söz yüzüğünü tamamen çiftlerimiz kendi zevkine göre aldıkları için renk konusunda da herhangi bir renk skalası olmamaktadır. Genelde altın sarısı tercih edildiği için en doğru renk altın sarısı gibi algılanıyor. Fakat gümüş söz yüzüğü ürün modellerimiz arasında altın sarısı, beyaz altın, rose kaplama vs gibi renk seçenekleri bulunmaktadır. Dolayısıyla çiftlerimizin beğenisine göre her renk skalası aslında gümüş söz yüzüğü modelleri için uygun olacaktır. Siz yeter ki mutluluğa giden yolda aşkla yürüyün.

Gümüş Söz Yüzüğü Hangi Parmağa Takılır?

Evlilik teklifi edildiği zaman yüzük her zaman sağ elin yüzük parmağına takılmaktadır. Bunun beraberinde ise gümüş söz yüzüğü takılacağı zamanda sağ elin yüzük parmağına takılmalıdır. Bunu karıştıranlar olduğu için bu içeriğimizi de sizlerle paylaşmak istedik. Evlilik teklifinde de söz ve nişan gibi törenlerde de her zaman sağ elin yüzük parmağına takılmaktadır. Ne zaman nikah ve düğün günü olur ise o vakit yüzükler sol elin yüzük parmağına takılmaya başlar.

Gümüş Söz Yüzüğü Ürünlerinde Hangi Modeller Tercih Edilmeli?

Çiftlerimiz için oldukça önemli bir gün olduğundan dolayı modellerimizde her zaman çeşitlilik sağlamaya çalışıyoruz. Her zaman istekler ve talepler değişebiliyor. Özel tasarım ürünlerimiz klasik ürünlere oranla daha çok tercih ediliyor diyebiliriz. Çiftlerimiz yüzüklerinin üzerine isim yazdırmak istiyorlar bazen ise baş harflerini yazdırmak istiyor. Sonsuzluk ve kalp işaretleri ile de özel tasarımlı ürünlerimiz farklı modellerde ve farklı renk seçenekleri ile mevcut durumdadır. Çiftlerimizin beğenisine göre ince gümüş söz yüzüğü model ürünlerimiz, geniş kesim model ürünlerimiz, tamtur veya kişiye özel tasarım şeklinde bir çok renk seçeneğine uygun model ürünlerimizi tercih edebilirsiniz. Eylül Alyans kalitesi ile gönül rahatlığı ile ürünlerimizi tercih edebilirsiniz.

 Gümüş Söz Yüzüğü Parmak Ölçüsü Nasıl Alınır?

Uzun seneler parmağınızda taşıyacağınız yüzüğünüzün tam ölçü olması çok önemli bir etkendir. Zamanla vücudumuzdaki değişiklikler (kilo alımı, kilo verimi) parmak ölçümüzü de etkilemektedir. Dolayısıyla zaman aşımında bazı müşterilerimiz yüzüklerini parmaklarından çıkarmakta veya takmakta zorluk yaşamaktadır. Bunun önüne geçebilmek için ise belli başlı yöntemler ile parmağınızı zorlayacak hareketlere kalkışabilirsiniz. Böyle zorluklar yaşamamanız adına sizin parmağınıza en uygun ölçünüzü bulmanız için yüzük almadan önce mutlaka parmak ölçünüzü almanız gerekmektedir.

Gümüş söz yüzüğü modellerimize uygun her parmak ölçüsü için ürün satışımız mevcuttur. Genel olarak söz yüzüğü modellerine bakıp beğendiğiniz ürünü almadan önce ürünün kendisine ait bir çap ölçüsü, çevre ölçüsü ve numarası bulunur. Buna uygun olarak parmağınıza en uygun çapta ki yüzük modelini de satın alabilirsiniz. Peki ben parmak ölçüsünü nasıl kendim alabilirim? Sorusunu soruyor iseniz, size bir basit yöntemden bahsedeceğiz; ip ile yüzük ölçüsü alabilirsiniz. Evdeki herhangi bir ipi sağ yüzük parmağınıza dolayın. İki ucun birleştiği noktayı ise işaretleyin. Sonrasında ise yanınızda bir milimetrik cetvel bulundurun. Bu cetvel yardımı ile işaretlediğiniz yerin ölçüsünü ölçün. Karşılaştığınız sonuç size parmak ölçünüzü yani yüzük ölçünüzü verecektir. Bu işlemi yaparken dikkatli ve özenli olmakta fayda var. Çünkü, ufacık bir kaydırma söz konusu olduğunda yanlış ölçebilir ve sonrasında yanlış ölçüde bir yüzük alabilirsiniz. Bir başka yöntem ise; yüzük ölçer ile hesaplama. Yüzük ölçer ile hesaplamak için kağıdın bir çıktısını almak yeterli olacaktır. Yüzük ölçeri parmağınızın etrafına doğru sarmaya başlayın. Bu sırada kağıdın üzerindeki numaralar size doğru dönük olmalıdır. Bu iki basit yöntem ile evde çok basit bir şekilde kendi parmak ve yüzük ölçünüzü hesaplayabilirsiniz. Sonrasında ise istediğiniz yüzüğe en doğru adımlar ile sahip olacaksınız.