Türkçe
TRY

Bileklikler Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

Biz kadınlar güzel kıyafetlere, güzel eşyalara, güzel ayakkabılara, güzel takılara ve daha birçok şeyin en güzel haline her zaman bayılırız. Güzellik algısı ve güzel olma isteği doğuştan kadınların dünyasında var diyebiliriz. Hayranlık duygusu, beğenilme içgüdüsü ve güzel olan her şeye sahip olma isteği kadının son bulmaz bir döngüsü halindedir. ‘’Güzel’’ kelimesi günümüze ‘’gözel’’ kelimesinden zaman içinde dönüşerek günümüze kadar gelmiştir.

Güzelliğine güzellik katmak isteyen kadınlarımızın birçok şeye dikkat ettiğini biliyoruz. Giyinirken elbiselerinin uyumlu olmasına, saçına, makyajına, çantasına kadar her şeyi uyumlu bir şekilde giymeye özen gösterirler. Bilirsiniz erkekler biraz daha bu konularda düzlerdir. Peki kadınlarımız kendilerine bu kadar dikkat ederken, bu kadar güzellik algısını iyi bir şekilde taşımak isterken bazı parçaları yanlış seçiyor olamazlar mı? Tabiki olabilir. Bu yazımızda sizlere elbiselerin tamamlayıcı parçası olan bilekliklerden söz edeceğiz. Hangi kıyafet ile hangi bileklikler takılmalı? Bileklik alırken nelere dikkat etmeliyiz? Gibi soruları cevaplıyor ve sizleri bilgilendiriyor olacağız. Ama onun öncesinde gelin bileklik günümüze nasıl gelmiş ona bakalım;

Bildiğiniz üzere kullanmış olduğumuz takıları ve aksesuarları vücudumuzda kullanırız. Belli başlı parçaları kıyafetlerimiz ile kombinleriz. Kullanmış olduğumuz takı modeli ne olursa olsun üzerimizde farklı duruş sebebiyle insanın görünümünü ve havasını değiştirmeye etken parçalardır. Takı ve aksesuarları erkekler tercih etse bile kadınlarımızın üzerine bu konuda su dökemezler ne yazık ki. Takıların ve aksesuarların birçoğu özel taşlar ve maden parçalarından yapılmaktadır. İşçilik ve taş kalitesine göre de modellerin fiyatı değişebilmektedir. Çok eski zamanlarda özel taşların sağlık ve din gibi kurumlarda da kullanıldığı söylenmektedir. Sizlere bahsettiğimiz bu takı sanatı M.Ö. 3000 yıllarındaki Mezopotamya bölgesinden gelmektedir. O zamanlarda hem kadın hemde erkeklerin takı olarak hayvan tüy ve kemiklerini kullanıldığı bilinmektedir. Zamanla günümüze gelene kadar birçok farklı aşamadan geçmiş olan takı modelleri günümüzün vazgeçilmezleri ve en nadide parçalarıdır.

Kullandığımız her bir parçanın günümüze gelene kadar birçok değişimden geçtiği aşikar. Peki takı parçalarının en kibar ve özel parçaları arasında yer alan bileklik modelleri nasıl seçilmelidir?

Bileklik alacağımız zaman dikkat etmemiz gereken en önemli noktalardan birisi; estetik yapısıdır. Çünkü ne kadar çok birbirinden farklı ve sayamayacağımız kadar model ürünleri olsa da insan kendine yakışanı takmayı bilmelidir. Eğer kendi üzerimize yakışanı takmayı bilmezsek ve uyumlu bir şekilde parçalarımızı birleştiremezsek hiçbir zaman estetik bir görüntü elde edemeyiz. Güzel ve estetik açıdan zengin bir görüntü istiyorsak muhakkak bazı noktalara dikkat etmemiz gerekiyor. Bunlar ise;

Bileklik almadan önce öncelikle kendimizi tanıyor ve ne istediğimizi biliyor olmalıyız. Nasıl ki ev eşyası alırken bile evin eşyalarına uygun modelleri tercih ediyoruz, işte alacağımız takı aksesuarlarında da bunu yapmalıyız. O zaman estetik bir görüntüyü elde edebilmeniz için hiçbir neden kalmayacaktır.

Gündelik hayatınızda çok sık takı kullanmayı sevmeyen bir kişiyseniz sade ve tatlı model ürünleri sizler için daha uygun olacaktır. Fakat hem gündelik hayatınızda hem de özel günlerinizde gösterişli ve şık parçaları üzerinizde taşımayı seviyorsanız, büyük taşlı ve kendini gösteren parlak bileklik modelleri sizin için uygun olacaktır. Ama bu modelleri almadan önce hangi kıyafetler ile kombinleyeceğiniz de çok önemli. Rahat ve spor bir giyim tercih edecekseniz çokta fazla takı ve bileklik gibi ürünleri takmanızı önermeyiz. Ama günlük bir dışarı çıkmasında ise zarif ve renkli taşlı bileklik modellerimizi tercih edebilirsiniz.

Eylül Alyans olarak ürünlerimiz 925 ayar gerçek gümüştür. Her bir ürün modelimizin tasarım öncesinde titizlikle ve incelikle çalışıyor sizleri mutlu etmek için uğraşıyoruz. Bir önceki yazımızda isimlikli nazar boncuklu kolye model ürünümüzü sizlere anlatmıştık. Kolye modelimizin yanı sıra nazar boncuğu taşlı bileklik modelimizde bulunmaktadır.

Tercih edeceğiniz bileklik modellerinde ince tasarım mı yoksa kalın tasarım mı daha çok hoşunuza gidiyor? Kalın tasarımlı bileklik modelleri hangi bilek tarzına daha uygundur? Biz kadınların genel olarak yapısal olarak bilekleri incedir. İnce bilekli ve uzun parmakları kadınlarımız için bileklik konusunda ki en uygun tercih; daha zarif ve şık parçalar olmalıdır. Kalın tasarımlı bir ürün modeli tercih ederseniz bileğinize oranla biraz kaba bir görüntü sağlayabilirsiniz. Aslında bu durum tamamen zevk meselesidir. Kendinize yakıştırdığınız her ürün modelini de tercih edebilirsiniz. Biz sadece teorik olarak bilgileri size aktarmaya çalışıyoruz. Bileği daha kalın olan kadınlarımız için ise her model uygun diyebiliriz.

Eylül Alyans olarak gümüş bileklik modelleri arasında kendi zevkinize uygun model ürünleri keşfedebilir ve istediğiniz ürünü sipariş verebilirsiniz. Ürünlerimiz her yaştan her zevke hitap edecek tarzda üretilmektedir. Ürün modellerimiz arasında renk sorunu yaşamayın diye her rengi sizler için mevcut kılmaya özen gösteriyoruz. Modellerimiz arasında bulunan renk çeşitleri ise şu şekildedir;

Rose renkli modeller, altın kaplama modeller ve gümüş modeller renklerimiz ile birbirinden farklı ürün çeşitliliği ile sizlere en iyi modelleri sunmaya çalışmaktayız.

Maneviyatınız yüksek bir kişiyseniz, özel tasarım parçalar tam bana göredir diyorsanız sizi bir diğer model ürünümüzden bahsetmek istiyoruz.

Gümüş İsimli Bileklikler

Bu model ürünlerimizde sizin istek ve talebiniz doğrultusunda özel bir çalışma yapılmaktadır. Dilerseniz kendinize ve sevdiklerinize alabileceğiniz özel isimli bileklik model ürünlerimizde bulunmaktadır. Bu model ürünümüzün arka zincir detayı tamamen ayarlanabilir şekildedir. Kısaltma veya daralttırma işlemi yapmaya gerek duymadan rahatça kendi bileğinize göre ayarlama yaparak kullanabilirsiniz.  Dilerseniz sevdiğinizin ismi, çocuğunuzun ismi, arkadaşınızın ismi veya kendi isminiz. Farklı tasarım ürün modellerimiz için de bizi takip etmeyi unutmayın. Sevgiyle kalın.