Türkçe
TRY

Beştaş Yüzükler ve Tektaş Yüzükler Arasındaki Farklar Nelerdir?

 

Evlilik teklifi edileceği zaman en çok kullanılan modeller arasında tektaş yüzükler yer alıyor. Fakat son zamanlarda beştaş yüzükler baya rövaçta diyebiliriz. Tektaş sevmeyenler için bir alternatif diyebiliriz. Daha gösterişli olmasından dolayı ve farklı anlamlar taşımasından dolayı çiftlerimizin tercih ettiği bir model olmaktadır. Peki nedir bu beştaş yüzüklerin anlamı?

Beştaş yüzüklerin aşkı, sadakati, huzuru, mutluluğu ve bereket anlamlarını taşıdığı söyleniyor. Aslında beştaş yüzükler evliliğin beşinci yılında eşinize hediye olarak alabileceğiniz harika bir tercih olabilir. Beştaş yüzükleri ile  tektaş ürünleri arasındaki en büyük gözle görülür fark ise, daha fazla taş olmasıdır. Gösterişi sevenlerin vazgeçilmez parçası olan beştaş yüzükler parmağınızda zarafet ve şık duruşu ile görenleri adeta hayrete bile düşürebilir. Evlendikten sonra tektaş yüzüğünü değiştirip beştaş yüzük modelleri ile değişim yapan çiftlerimiz de bulunuyor. Çünkü taşıdığı sembolik anlam sayesinde büyümekte olan bir aile yapısını simgelemektedir

Beştaş Yüzüklerin Fiyatları Nedir?

Beştaş yüzükler tektaş ürünlere göre fazla taşlı olmasından dolayı insanın aklına daha pahalı olduğu gelmektedir. Fakat bu düşünceden dolayı beştaş yüzük alacakken tektaş yüzük almış olabilirsiniz. Beştaş yüzükte olsa, tektaş yüzükte olsa hepsinin kendi içinde her zevke ve bütçeye hitap edebilecek satışları mevcuttur. Dolayısıyla beştaş yüzükler daha pahalıdır algısından kurtulabilirsiniz. Buradaki en önemli ayrışan nokta ise; montör sayısı ve karatıdır. Montör sayıları taşın ön planda olması veya olmamasıyla alakalı olarak değişebilmektedir. Bunun yanın sıra rengi, berraklı ve kesimi de bir diğer önemli etkenler arasında yer alıyor. Beştaş yüzüklerin taş büyüklükleri ne kadar değişirse fiyat konusunda gözle görülür bir oran görebilmeniz çok mümkün. Ne kadar çok taş büyüklüğü değişirse yüzüğün ağırlığı da o derece de değişiyor olacaktır. Satın alacağınız yerden beştaş yüzükler hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Evlilik Teklifi İçin Beştaş Yüzükler Doğru Bir Tercih Mi?

Heyecanla beklediğiniz o an geldi ve çattı. Sevdiğiniz kişinin size evlilik teklifi edeceği gün! İster beştaş yüzük olsun ister tektaş yüzük olsun ne fark eder öyle değil mi? Bu sorunun cevabı için yanlış diyemeyiz. Çünkü evlilik teklifi içinde artık beştaş yüzük modelleri tercih ediliyor. Farklı kesimlerde tektaş ile evlilik teklifi etmekten ziyade beştaş yüzük model ürünleri ile sevdiğinizi şaşırtabilmeniz mümkün. Her ne kadar evlendikten sonra tercih edilse de evlilik teklifi için de tercih edildiğini söylemek doğru olacaktır.

Beştaş Yüzük Tercihinde Taş ve Montör Uyumu Nasıl Olmalıdır?

Beştaş yüzükler olsun, tektaş yüzükler olsun bütün yüzük modellerinde taş ve montör uyumu estetik görünüm için önemlidir. Uzun süre parmağınızda taşıyacağınız ürün modeli için bu uyum olmazsa olmaz. Farklı kesim modelleri dolayısı ile taş yansımaları da değişiklik gösterebilir. Beştaş model tercih edeceğiniz zaman zevkinizi ve kendi tarzını öne çıkaran model ürünlerini tercih etmenizi öneririz.

Günlük hayatta çok kullanacağınız bir beştaşınız varsa ve her kıyafetim ile uyum içinde olsun istiyorsanız yuvarlak kesim olan beştaş yüzüklere bakabilirsiniz. Yuvarlak kesim her zaman ışığı ve yansımayı en güzel yansıtan kesim modelidir. Taş büyüklüğü ile montör uyumu doğru orantılıdır. Beştaş yüzükler tektaş yüzük modelleri kadar taş konusunda çeşitlilik göstermiyor. Sıralı dizi halinde olduklarından dolayı genellikle renk ve boyut olarak değişkenlik göstermektedirler. Taş olarak ise yuvarlak ve üçgen kesimler en çok gördüğümüz ürün modelleri arasında yer almaktadır.

Beştaş Yüzükler Alyans İle Beraber Takılır mı?

Bu soruya cevabımız tabiki evet! Alyans yüzüğünüzü söz kesiminde sağ parmağınıza takıp evlendikten sonra sol parmağınızda taşımaya başlarsınız. Eğer evlilik teklifi olarak beştaş aldıysanız direk sağ yüzük parmağınıza takabilirsiniz. Evlendikten sonra beştaşınızı çıkarıp sadece alyans takmak zorunda kalmayın. Hem beştaş yüzük hem de söz yüzüğü olan alyansınızı beraber takıp ikili bi şekilde parmağınızda kullanabilirsiniz. Beştaş yüzükler sırf bu yüzden bir süre sonra takılmamaya başlıyor. İçiniz rahat olsun ve yüzüklerinizi bir arada kullanın. Renk uyumsuzluğundan dolayı eğer endişe ediyor iseniz, etmeyin. İkisinin birleşmesi ile parmağınızda ayrı bir hava ve şıklık oluşacak.  Aşkınızın simgelerini her daim gönül rahatlığı ile parmağınızda taşıyabilirsin.

Beştaş Yüzüklerin Temizliği Nasıl Yapılır?

Sizler için evde beştaş yüzüklerinizin temizliği konusunda pratik bilgiler paylaşıyor olacağız. Neler yapabilirsiniz ve kısa sürede nasıl yüzüğünüzü temizlersiniz?

Öncelikle çamaşır suyu gibi zarar verici maddelerden uzak durun. Yapmanız gerekenler çok basit. Uzun süreler kullanıma maruz kalacak olan beştaş yüzükler için klor ve çamaşır suyu baş düşmandır. Bu yüzden bu maddeler ile temas halinde bulanacaksanız yüzüğünüzü güvenilir bir şekilde çıkarıp muhafa etmenizi öneririz. Daha sonrasında ise bunları deneyebilirsiniz;

* Tek bir koruma kabında yüzüğünüzü muhafaza ediniz. Farklı yüzük ve kolye modelleri arasına koyarsanız beştaş yüzüğünüzün çizilmesine sebebiyet verebilirsiniz.

* Yüzüğü takmadığınız zaman kağıt peçetelere sarılı bir şekilde, yumuşak bir torba veya bir yüzük koruma kabında bulundurunuz.

* El işlerinizin yoğun olduğu durumlarda yüzüğünüzü çıkartıp koruma kabında bulundurunuz.

* Çamaşır suyu, klor vb. zarar verici ürünler ile temas halinde bulundurmaktan kaçının.

* En sağlıklı temizliği bir kuyumcuda veya yüzüğü aldığınız yerde yaptırabilirsiniz.

* Evde yüzüğünüze zarar vermeden sıvı deterjan ile temizleyebilirsiniz. Kullanmadığınız bir diş fırça yardımı ile yüzüğünüzü ufak dokunuşlar ile fırçalayabilirsiniz. Daha sonra ılık su yardımıyla durulayıp temiz bir bez ile kurulayıp tekrar kullanabilirsiniz. Bu yöntem evde uygulayabileceğiniz basit yöntemler arasında yer almaktadır.

* Ev tipi şeklinde adı geçen amonyak beştaş yüzükler temizlik için başka bir alternatif sunuyor.

Bu önerdiğimiz maddeleri dikkate alırsanız uzun süreler sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz.